Behandling

Når du kommer til Nordstrand Kiropraktorklinikk for første gang, blir det satt av ca. en klokketime til å kartlegge din helsestatus. Dette innebærer:

Anamnese (kartlegging av din historie)
Undersøkelse
– Observasjon (holdningsanalyse og funksjonelle bevegelser)
– Bevegelsespalpasjon
– Statisk palpasjon
– Ortopediske tester
– Muskeltester
– Neurologiske tester
– Instrumentmålinger
– Eventuelt røntgen
– Eventuelt elektroniske tester (les mer om denne her http://nordstrandkiropraktorklinikk.no/informasjon/insight-iss/ )
– Eventuelt behandling, videre henvisning til annen billeddiagnostikk (MR, CT) eller til annen spesialist.

 

Spesifikk leddkorreksjon

 


Hvem kan få hjelp av  kiropraktor:

Nordstrand Kiropraktorklinikk ønsker å være et tilbud til hele familien. Kiropraktikk har som hensikt å normalisere kroppens nervefunksjon. Feilfunksjoner (subluksasjoner) kan man pådra seg helt ifra fosterstadiet og så lenge man lever. Kiropraktikk er derfor for alle. Justeringene tilpasses hver enkelt og er helt trygge enten du er nyfødt baby eller aldrende med benskjørhet.
 
 

Hva behandles:

Kiropraktikk har som hovedmål å gjenskape en god funksjon av ryggsøylen slik at kommunikasjonen mellom hjernen, kroppen og miljøet rundt fungerer optimalt. Hvis hjernen har en nøyaktig oppfattelse av sanseinntrykkene den mottar fra våre fem sanser så vil den være i bedre stand til å kontrollere kroppens funksjoner. Fremdeles er det slik at de fleste som oppsøker kiropraktor kommer med en eller annen smertetilstand i kroppen. De vanligste plagene er rygg- og nakkeplager. Når vi vet at kun 30% av nervesystemet har med smerte å gjøre, er disse tilstandene bare en liten del av hva du kan få hjelp til hos en kiropraktor. Hoveddelen av nervesystemet ditt er opptatt med de funksjonene du ikke selv trenger å tenke på. Eksempler på dette er funksjon av hjerte, lunger, lever, nyrer, bukspyttkjertel, blære etc. Nyere forskning har blant annet vist at kiropraktikk kan bedre hjernens evne til å vite hvor armen og benet ditt er plassert når du har øynene lukket. Forskning har vist at det kan endre hvordan hjernen tolker sanseinformasjonen som kroppen mottar, det kan endre hvordan hjernen sender signaler til dine muskler, det kan bedre styrken i bena dine.

 

Nakkesmerter – video